Fulost är också ost. Eller?

Alltså, det finns ju fulost och fulost. Vissa skulle kalla La Vache qui rit, Creme Bonjour eller till och med BabyBel för fulost. Och till viss del: ja. Men ändå nej, för de typerna utger sig aldrig för att vara något de inte är. Och så är det gott. Alltså: kategori fulost som är ost.

Sen har vi den andra sortens fulost: Grilloumi (fejk-Halloumi), Salladsost (fejk-Feta) och Paesano, fd RivOsto, (fejk-Parmesan). ”Ost” som låtsas vara finost, men är pretty fucking far from it. Och sådana gillar vi inte. Håll sig borta från det. Jag blir så irriterad när jag tänker på Salladsost att jag kommer vägra kalla den för ost bara för att straffa den. Alltså: inte ost.

Det något kryptiska svaret blir därmed fulost är också ost, men fejkost är shajt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s