3 tankar på “Hello?

 1. Jag har en fråga!
  Min kompis och jag diskuterade s.k. ”ofenkäse” häromdagen, eller som hon sade: oven cheese (…).
  Jag har aldrig ätit denna, enligt henne, delikatess och ser heller ingen anledning till att äta en ost som inte har ett namn! Ugnsost?? Herregud.
  Verkar ju finnas ett särskilt franskt namn på osten, i och med att detta även används på den spanska wikisidan:
  http://es.wikipedia.org/wiki/Mont-d%27Or_chaud

  Men den tyska sidan kallar osten ”Ofenkäse” och nämner ”exempelvis Camembert” som förslagsost.
  Är ugnsost en riktig ost eller bara ett samlingsnamn?!
  Tacksam för svar.
  Anna

  • Kul med frågor. Vill bara återigen poängtera att jag inte på något sätt är expert inom ostområdet, utan bara en som käkar, tycker till och skriver om det. Som jag har förstått det är ugnsost ingen ost utan en tillagad rätt. Man tog råmjölk (det här var främst förr i tiden) och blandade med lite vetemjöl, körde in det i ugnen och så var det klart. Typ ostkaka eller ugnspannkaka, kan jag tänka mig. Den tyska varianten vet jag inget om, ej heller vad det står på den spanska wikisidan.
   Däremot vet jag att Camembert är helt ok efter en stund i ugn, men att kalla det ugnsost…nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s