Pule – världens dyraste ost.

Att världens dyraste ost är gjord av mjölk från serbiska åsnor låter som ett risigt skämt, (fördomsfullt javisst), men det är dagens sanning. Osten Pule tillverkas (för hand så klart) i ett åsnereservat i Zasavica i Serbien. Och det är inte smaken som gör att osten ligger på dryga 1.000 Euro/kg utan bristen på mjölk. En åsna ger nämligen bara 2 dl mjölk per dag och det krävs typ 25 liter för att göra 1 kg ost, you do the math. Osten finns inte till försäljning i vanliga butiker så stoppa ned plånkan igen. Vi får nöja oss med att himla med ögonen åt blotta tanken på denna raritet.

Bild Dyr ost.

 

Annons

2 tankar på “Pule – världens dyraste ost.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s