Dags att rösta!

Supervalåret 2014 är proppat av viktiga val och ställningstaganden. Och dagens val sätter inte punkt för det. Lagom till valvakan lanseras nämligen tre nya ostsnacks från OLW under kampanjen Ostresan, där en av dem slutligen ska stå som segrare och få en plats i deras ordinarie sortiment.

United Cheez är amerikanen med smak av pepper cheese. Vive le Cheez har fått smak av ”franska dessertostar”, (oklar smak) och den sista kandidaten, La dolce Cheez bryter på italienska och har ”vällagrad italiensk ost” i sitt valmanifest. Påsarna är färgglatt insmickrande och lovar en ostresa för smaklökarna. Frågan är om de lovar mer än de kan hålla?

United Cheez är frasiga ringar med den karaktäristiska OLW-ostsmaken, och den gillar vi ju. Här är de upphottade med Pepper Cheese vilket ger en trevlig ton av svartpeppar, varken mer eller mindre. Jag tycker det borde vara lag på att ta i när det ska kryddas, både när det gäller det ostiga och det peppriga, för då hade de här säkrat en röst. Men tyvärr, det blir för mesigt.

Vive le Cheez är den franska typen. Även här får vi ringar och även här är igenkänningen hög när det gäller OLWs smak på ringar/bågar/skruvar/whaevve. Spontant känns det orimligt att klumpa ihop ett helt lands dessertostar till en ”smak”. Får vi Roquefort? Brie de Meaux? Eller en hint av chèvre? Det visar sig (förstås) att vi får varken eller. MEN, i det här fallet hävdar jag att det inte är viktigt, för de här franska ringarna är riktigt ostiga och bjuder på en näst intill ostoppbar tillfredsställelse. Den här kandidaten tar sig lätt vidare till slutdebatt.

La dolce Cheez (cheesy namn) lovar att bjuda på en ostresa till Italien med sin vällagrade italienska ost. Visst är den en värdig opponent till de övriga, men en ostresa till Medelhavet?! Nää, smakmässigt kommer man inte längre än till Ljungby. Visserligen är det ju som med all politik/reklam, man får inte ta det så ordagrant, men i det här fallet lovar förpackningen så mycket mer än man levererar. Det blir inte la dolce vita för den här italienaren.

Jag tror därmed att jag har gjort mitt val: Vive le Cheez blir med sin tydligt ostiga karaktär en klar vinnare av min röst. Den är nog till och med det bästa OLW gjort på länge.

Nu är det din tur att ta ditt ansvar. Rösta på OLWs Facebooksida och var med och påverka snackshyllans framtid.

OLWcheez1 Hela Ostresan 2014-gänget.

6 tankar på “Dags att rösta!

  1. Jag tycker nog att United Cheez var något för välpepprad, ostsmaken försvann delvis… Jag provar Vive le Cheez till helgen och håller tummarna för att de är bättre!

  2. Pingback: Hooray, it’s Cheeze doodle day! | Say Cheese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s