Confessions of a cheezy mind.

Enligt ostkännare, experter, gourmander, finsmakare, livsnjutare etc bör ju ostar tas fram I GOD TID innan man äter dem för att aromerna ska komma till sin rätt och upplevelsen bli än större. Och de flesta håller säkert med. Men. Alltså…jag vet inte riktigt hur jag ska säga detta med värdigheten i behåll, men jag föredrar faktiskt mina ostar svala, (inte direkt kylskåpskalla, men inte heller rumstempererade), och i någorlunda fast form. Jag är så klart medveten om att det här förmodligen är en oförlåtlig synd som inte tar mig till osthimlen, men jag gillar min ost så. Tur att man får göra som man vill.

3 tankar på “Confessions of a cheezy mind.

  1. Hej! Jag läste en intervju med en Meilleur Ouvrier de France, alltså en slags stormästar-orden som delas ut till exceptionella yrkesmän i Frankrike. Han tycker att man ska plocka ut osten ur kylen ungefär 20 min innan man äter den då man behåller ostens fräschör på så sätt! En osthandlare jag känner skällde en gång ut servitrisen på en restaurang i Paris för att ostarna stått framme för länge. Det här med att låta osten ligga framme hela dagen så att den börjar svettas och smälta tycker jag är gammalt gubbstrunt!
    Du är alltså i gott sällskap!

  2. Skönt att höra att det är helt ok! Plus att jag tror att du kan räkna dig till ostkännarna vid det här laget! Mycket fin blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s