Ostens värsta kompis.

Ett bra test för att kolla om du är på en riktig italiensk restaurang är att beställa en skaldjurspasta. Får du parmesan till är de ute och cyklar. Ost till skaldjur verkar nämligen vara no signora.

Och när jag tänker efter så passar fisk och skaldjur inte ens bra med ost oavsett italienska ”regler”. (Och nu snackar jag inte färskost eller ricotta). Jag gillar inte fetaost på lax, inte gratinerad hummer och pizza med musslor eller räkor är en riktigt dålig idé. Jag kan inte sätta fingret på varför, men det är något med fina fisken och robusta osten som inte funkar ihop. Med undantag för min linguini med chili- och vitlöksräkor. Parmesan on the very top då är himla fint, trots allt. Men visst är det något svårt över fisk-/ostkombinationen. Eller är det bara jag?

Bild Den gubben går inte.

4 tankar på “Ostens värsta kompis.

  1. Håller med till viss del. Men tycker nog att parmesan är gott till skaldjur. Men ost på fiskgratäng är inget jag tycker om däremot :(

  2. Alltså; jag säger bara Hummer Thermidor, min favorit på nyårsafton när hummern varit fryst. Den hade ju inte varit så god utan parmesanen, men jag är med på att fisk o skaldjur inte gifter sig med ost i första taget, de behöver nog brudtärnor i form av t.ex. champinjoner, schalottenlök och senap för att äktenskapet ska bli lyckligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s