Chaource.

Jag fick ju ett ostogram och plötsligt kändes livet rättvist igen. I lådan låg en Chaource, (fransk ost på komjölk), och väntade snällt. Den här osten kan variera lite i karaktär beroende på mognadsgrad. Just mitt exemplar var väldigt mjuk och nästan rinnig precis under ytan och blev fastare och lite chèvreaktig i mitten. (Personligen gillar jag den lite fastare konsistensen). Smaken är mycket angenäm; mjuk med en svag syrlighet. Och precis när man tror att det ska beska till sig landar den mycket elegant. Slutsats: Köp denna godsak om du aldrig testat.

Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s